Promote a Blog | Blog Directory | Content Marketing | Analytics | Blog | FAQ |

Explore » Blog Directory of Selected Blogs
Connect » Authentic Blogger Community
Discover » Featured Blogs and Topics

Tuntemattomat sotilaat

content discovered on Saturday, November 18, 2017

Väinö Linnan Tuntematon sotilas ilmestyi joulukuussa vuonna 1954.Linna lähetti käsikirjoituksen WSOY:lle 26. syyskuuta 1954 ja kirjoitti saatekirjeessään: ”Nyt on kustantajan luo matkalla parikymmentä sellaista miestä, ettei heidän veroistaan joukkoa ole koskaan kavunnut Werner Söderströmin kunnianarvoisia portaita."Kirja sai miltei kaikilta kriitikoilta kiittävät arvostelut.Poikkeuksen teki Toini Havu joka arviossaan, joka oli yksi ensimmäisiä - ellei ensimmäinen, syytti Linnaa henkilöhahmoista, jotka e... read more »

Murtuneet mielet ja miehet

content discovered on Sunday, November 05, 2017

Muistikuva 1:Loppukesän ilta, aurinko painumassa horisonttiin.Järvenrantasauna.Saunasta kuuluu juopunutta, surullista hoilotusta. Taistoihin tiemme kun toi, missä luotien laulu vain soi, emme tienneet kun läksimme silloin, kuka joskus palata voi. Elo tää juoksuhaudoissa on meille käskynä vain kohtalon, ja kenties matkamme määrä sodan melskeisiin kadota on. A,Aimo; Elämää juoksuhaudoissa / Ikävä (1940) Sointu 301. Naapurin mies, jonka vaimo yleensä onnistui pitämään kurissa ja herran nuhteessa... read more »

Rock on rajaton riemu : aikuisrockia vai kapinaa?

content discovered on Friday, October 20, 2017

Rockin varhaisvuosina 50-luvulla sitä pidettiin kapinallisena musiikkina. Kommunistien juonena tai mustan väestön yrityksenä tuhota valkoihoinen nuoriso. Toisaalta puhuttiin sukupolvien kuilusta (generation cap), ja esimerkiksi James Deanin maineikas elokuva, joka suomeksi oli nimeltään Nuori kapinallinen oli alkuperäiseltä nimeltään Rebel without a course eli kapinallinen ilman suuntaa.60-luvun alussa rock and roll pehmeni popballadeiksi, Elvis oli "kunnon amerikkalainen nuorimies", kävi jopa armeijan.T... read more »

Kätilö.

content discovered on Sunday, October 15, 2017

Minulla on fb-ystävä, jonka tunsin jo irl eli oikessa elämässä.Hän (suomalainen pronomini ei kerro sukupuolta, joten todettakoon että hän on naispuolinen) on monta kertaa sanonut, ettei ole kiinnostunut elokuvista sen enempää kuin kirjoistakaan, jotka kertovat "keksittyjä tarinoita". Kunnioitan hänen pielipidettään. Itse asiassa, olen elämäni aikana tuntenut muutamia ihmisiä, joiden elämä sinänsä on ollut niin värikästä ja tapahtumarikasta, että heidän ei ole tarvinut löytää jännitystä siihen keksityistä... read more »

Avaimet hukassa

content discovered on Thursday, October 12, 2017

Kaikillahan meill on joskus avaimet hukassa, kun olemme lhteneet kiireell ulos. Niin minullakin. 3-4 kertaa viikossa, ja joka viikko. Ihan pikkuisen minua hvettkin tm asia. Miksi en saa kallooni sit, ett avaimet on otettava mukaan kun lhtee kodista! Elin 8-vuotta Srtsn kanssa niin, ett avain oli ytpiv ovessa. Tultiin ja mentiin ja avain riippui aina valmiina lukossa. Italiassa kun voi asua mys jonkun vuoristokyln tai pikkukaupungin ulkopuolella, niin kaukana kaikesta, ett itse Heidikn ei sinne muuttai... read more »

På`n igjen: #runstreakoctober 2.edt.

content discovered on Friday, October 06, 2017 in runnersno, samfunn, tanker, tankespinn, trim og trening

Så var vi igang igjen, med #runstreakoctober for andre gang. Utfordringen er satt igang av undertegnede og øktene logges på instagram. I fjor hadde jeg slike tanker i starten: " noen tanker om å løpe flere dager i strekk " og da oktober var ferdigløpt oppsummerte jeg slik: " fra #runstrekoctober til #sterknovember " I år forstår jeg ikke helt hva som gikk av meg, da jeg atter engang utfordret alle som var med i fjor om å hive seg på atter en gang. Jeg minnes da såre vel at jeg ikke fikk fler... read more »

KATALONIA, KATALONIA!

content discovered on Sunday, October 01, 2017

Katalonia, Katalonia! on suomalainen nimi kirjalle, jonka kirjoittaja George Orwelltunnetaan parhaiten hänen dystopiastaannimeltä 1984.Tuo varsin synkkä tulevaisuuden ennuste ei aivan toteutunut tuona vuonna. Pari/kolme vuosikymmentä myöhemmin se oli kuitenkin hyvin lähellä. Ihmisiä seurataan kameroilla, kaikkea seuraa "isoveli".Orwell oli idealisti. Siksi hän halusi auttaa espanjalaisia (kuten tuhannet muut eurooppalaiset), kun falangistit ja muu äärioikeisto otti vallan Espanjassa.Wikipedian mukaan:Esp... read more »

Nuori mies Virosta.

content discovered on Saturday, September 30, 2017

Meidän kadulla on baari nimeltä Rocca Grill Restaurant.Turistiaikana (kesä-elokuu) baari on useimmiten täynnä iltaisin.Pari iltaa sitten oli hiljaisempaa, kuten yleensäkin syyskuussa.Kun vein koiraamme viimeiselle kävelylle noin puoli kymmenen aikaan, näin nuoren miehen, joka oli vahvasti humalassa. Hän tuntui haastavan riita kaikkien kanssa.Hän kuului toistavan jotakin kuinka "niitä oli sata kertaa enemmän kuin meitä!"Kysyin mistä hän puhui. Hän sanoi olevansa virolainen. Kuinka venäläiset miehittivät h... read more »

Hyvät, pahat ja ihan tavalliset. Lännenelokuvan...

content discovered on Saturday, September 23, 2017

Kun oli nuori poika, tykkäsin sen ajan poikien tapaan lukea ns. lännentarinoita. (En muuten ole eläissäni lukenut yhtään Tarzan-kirjaa.)Monia niistä julkaistiin mm. WSOY:n Nuorten Toivekirjasto -nimisessä sajassa.Suomalainen "lännenkirjailija" oli Simo Penttilä, jonka Punavyö-kirjat olivat suuria suosikkejani.Hieman vanhempana luin mm. Zane Greyn jännittäviä, mutta myös romanttisia kirjoja Riksin Sarjassa. Sarja oli pehmeäkantinen, siinä julkaistiin myös dekkareita, ja hinta oli tuolloin kokonaista 2 mar... read more »

"Mamma, -du er som ei ku!"

content discovered on Saturday, September 23, 2017 in halvmarathon, kropp, liv, marathon, racerapport, runnersno, trim og trening, ultraløp

"Mamma- du er som ei Ku!" -sa dattera mi til meg, da vi vandret rundt med klirrende medaljer hengende rundt halsen, etter Oslo Maraton, -forrige helg. For selv om jeg ikke greide målet mitt om å løpe alle distanser, fikk jeg likevel samlet en hel haug med lekre medaljer etter først å ha løpt 3 for alle fredag kveld, Oslo Maraton og 10 for Grete, lørdag den 16.september. Å gjennomføre hele Oslotrippelen har nemlig vært noe jeg har hatt lyst til helt siden første gang den ble arrangert for få år siden. ... read more »

Top Performing BlogsCOPYRIGHT NOTICE: BlogUpp does not claim ownership of any content distributed via this blog directory and its content marketing channels.
The authors of the blogs featured above are assumed to be the content owners. BlogUpp is a blog promotion and content marketing service. Learn more

Terms of Service | Privacy Policy | Copyright © 2017, BlogUpp (aka BlogUp)